Buna dragilor!
Sper sa incep sa scriu mai mult pe blog deoarece anul acesta l-am cam neglijat...de fapt si anul trecut. Asta este, cand stai la casa nu ai timp de hobby-uri de-astea.
Oricum am pus multe dulceturi si muraturi pentru iarna, sper sa le fac poze si sa dau si ceva retete.
Acuma pun ultimul meu tort. A fost facut in graba si cu ce am avut la indemana. Prietenii stiu de ce...nu am terminat bucataria de renovat si l-am facut in bucataria de vara care acum e un mic depozit. Pana terminam mai dureaza putin. Asa ca va prezint tortuletul:
Bun, blatul l-am facut din 10 oua (oua de casa-am batut cocosul pana au ouat gainile-hihihi). Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare apoi am adaugat pe rand 18 linguri zahar (cam fara varf-asta depinde cat de dulce il vrei) apoi am adaugat, tot pe rand, galbenusurile, 18 linguri faina si am mai pus praf de copt stins cu otet( foarte putin praf de copt) si putina esenta de vanilie. Am 2 craticioare mici pe care le-am uns cu ulei si le-am tapetat cu faina. Apoi am pus din compozitie in fiecare dintre ele. In restul de aluat am pus niste cacao. Intr-o olicica mica (unsa si tapetata) am pus restul de compozitie cu cacao si am dat la cuptor.
Cremele le-am facut pe baie de abur. Blatul de cacao l-am taiat in 4, l-am insiropat cu apa cu zahar si rom si l-am umplut cu crema de cafea (3 gălbenusuri +zahar cat vreti voi de dulce+2 linguri cafea naturala+ 2 lingurite ness se bat pe baie de abur pana devine ca o smantana mai groasa. Se raceste aceasta crema si se amesteca cu 300-400 ml frisca batuta si cu un plic de gelatina hidratat in putina apa calduta -5-6 linguri si cu aceasta compozitie se umple tortul). Blatul de vanilie l-am umplut cu crema de coniac(tot ca si crema de mai sus doar ca se va face crema principala din oua+zahar+coniac+zeama de lamaie apoi dupa racire se pune frisca si gelatina). Blatul de cacao l-am imbracat in ciocolata topita. si i-am dat forma de doza de bere-atat cat am putut. Poate strambati din nas dar chiar nu am avut ce imi trebuia sa pot sa il imbrac in pasta de zahar si nici timpul necesar. Promit ca la urmatorul voi proceda ca la carte. Halba de bere am imbracat-o in crema de cafea care mi-a mai ramas de la tortuletul celalalt. Frisca si URA! Gata.
Cineva m-a intrebat inainte sa manance din tort daca e facut cu crema de cumparat...crema la plic...i-am spus ca EU NU FOLOSESC ASA CEVA!
Si am primit laude si pentru idee (am zis pentru idee nu musai aspect-desi nimeni nu a comentat nimic in privinta asta) si pentru gust. Sarbatoritul si invitatii au fost intr-adevar foarte surprinsi de forma lui si binenteles ca s-a ras pe saturate pe tema asta.
P.S.:"Ochelarii din cioco topita va rog sa nu-i luati in considerare...sunt un simbol al casei...hihihihi."
Tortul arata senzational... Felicitarii
RăspundețiȘtergereCe frumos arata. E mancabil?
RăspundețiȘtergere