vineri, 6 august 2010

V-a fost dor? He he...Raport tură Huda Lui Papară

Nu am mai scris de multă vreme...
Am fost şi plecaţi, am pus şi murături, am facut şi dulceţuri, am plivit prin grădină, am rărit morcovii si patrunjelul şi am facut şi o alergie nasoală la frunzele de păstârnac.
Pentru cei care nu şi-au luat încă concediu şi sunt iubitori de munte le recomand cu căldură să dea o tură la Scăriţa Belioara(promit să pun şi poze cât mai curând). Recomand de asemenea să daţi o tură şi la Roşia Montană la lacuri.

Am fost în weekend la concurs la Condor Club Arad la Cupa Prieteniei.
După o săptămână de lucru intens şi după nenumărate convorbiri cu Adriana(păcat că nu a putut veni), vineri la ora 16 după ce am ieşit de la servici (am stat peste program), Cristi a venit după mine să purcedem spre locul de concurs...Huda lui Papară. Pe drum întâlnim un radar şi îl anunţăm pe Preşedintele nostru Axânte să aibă grijă cum circulă. Ajunşi la locul concursului observăm ca organizatorii nu s-au omorât să apară la concursul lor. Drept este că se putea şi fără ei. Ca să nu fiu chiar rea, era un singur organizator...Radu (Foca alpină) care ne îndrumă spre locul de campare.
La locul de campare îi găsim pe Cici şi Şoni(nu ştiu dacă am scris bine dar aşa se citeşte), Aida şi Gigi, şi Cristi fratele lui Aida. Mai era ceva populaţie dar pe ei nu îi cunoşteam.
Legăm ceva prietenii, ridicăm cortul şi apoi mergem după a doua tură de bagaje. Spre seară ne-am întâlnit cu Beny-amin pe care îl inducem în eroare şi îl abandonăm pe un deal (el a zis că acolo trebuia să se întâlnească cu preşedintele Axânte). După ce aflăm că de fapt preşedintele era sosit de ceva vreme (cam după 30 min) ne hotărâm să-l recuperăm şi pe Beny. Fusese salvat de altcineva. Asta este!
Apoi mergem să mai dăm mâna, să ne pupăm şi să mai legăm prietenii. De undeva se auzea o ceteră şi ne hotărâm să pornim într-acolo. Când ce să vezi? Talisman cu Padre dădeau concert. Ne aşezăm şi noi pe lângă ei, mai bem câte un suc(suc de vişine=Vişinată= Mulţumim Aida. Cel mai bun suc de Vişine), o apă minerală(Bere), mai râdem de unul şi de altul... La un moment dat vine Roakeru cu o sticlă de vin şi i-o dă la Talisman. În momentul ăla toţi cei care stăteau cu fundul pe spătarul băncii au simţit cum li se duce fundul jos deoarece s-a rupt prima scândură de la spătar. Din trei scânduri una a cedat. Cristi al meu zice: Staţi liniştiţi că mai avem două etaje până jos!....
Cristi junior a cazut la datorie şi a preferat să rămană în cort la somnic. Pe la ora 1:30 (aşa reţin) am plecat la somn şi eu cu Cristi şi Deni.
Spre dimineaţă l-am auzit pe Şoni cum se lupta cu vacile care au venit curioase să vadă ce fac bolunzii pe acolo şi ce fac pe păşunea lor. Triumfător a ieşit binenţeles Şoni.
L-am auzit şi pe dezorganizatorul Radu care încerca să ne trezească să ne trimită pe traseu dar nu i-a reuşit. Când ne-am trezit, Deni şi cu Cristi Jr. aveau deja foaia de concurs în mână(scria deja pe ea locul I). Cică la 10:30 aveam startul. Părerea organizatorilor(de parcă ar conta). Noi la ora aia ne-am trezit. Am mâncat, ne-am pregătit şi pe la 11 am pornit pe traseul de regularitate. Eram vreo 20 persoane. Mergem ce mergem, ajungem la Unicul post cu arbitru unde o găsim pe Laura care ne încearcă la proba teoretică, unde învăţăm lucruri interesante şi anume: cum recunoaştem că cineva are fractură?a)...b)...c)are zâmbet larg, logoree..etc.
Apoi ne îndreptăm spre postul fără arbitru care era situat la cascadă. După ce ne pozăm ne îndreptăm la locul de bălăceală. După o băiţă bună ne hotărâm să mergem mai departe. Din cei aproximativ 20 oameni, ne-am hotătât să mergem mai departe eu, Cristi, Cristi Jr., Deni şi Cristi(Arad). Cici cu Şoni au pornit înaintea noastră că noi am stat puţin mai mult la bălăceală. Dar ne-am reîntâlnit cu ei la intersecţia dintre banda galbenă cu banda albastră, unde trebuia să fie postul fără arbitru 2. Dintr-o greşeală a dezorganizatorilor postul a fost mutat mult mai încolo. Şoni mi-a arătat un Crin de munte(abia aştept să vă arăt poze).
Până la urmă am ajuns în tabără unde ne-am facut o supă la plic şi apoi ne-am pus la poveşti. Ne hotărâm să megem lângă foc să ne bucurăm de proba culturală. Celor de la Condor Club Arad o să trebuiască să le facem probă de aprins focul că abia-abia s-au descurcat. Au aprins focul cu ţuică. Trebuie să înveţe să aprindă focul, să nu mai facă risipă de vinars. Nu prea departe de foc era o căpiţă de fân. Mulţi ne făceam griji ca o să se aprindă că bătea vântul tot înspre ea. Dar cei de la Condor tot luau fân din ea ca să reuşească să aprindă focul. Cristi a zis: Eu mă gândeam că o să ardă căpiţa de fân dar în alt mod...când bate vântul să se aprindă...nu că o iau şi o pun ei pe foc...
Ne-a plăcut culturalul celor de la Trascopolis(Trascău Corp Zlatna+Acropolis Aiud). Fiind obosiţi şi gândindu-ne că ziua următoare mai avem un traseu de făcut ne hotărâm să mergem la somn.
Ziua următoare ne-am trezit devreme, ne-am strâns bagajele, ne-am pupăcit cu lumea şi am plecat mai departe spre Scăriţa Belioara(eu cu Cristi, Cristi Jr., Deni, Gigi cu Aida, Cristi, Adi Mica şi Cici cu Şoni).
Felicitări celor de la Trascău Corp Zlatna pentru Locul I.

5 comentarii:

  1. =)) Se vede clar că totul a fost mânărit. =))

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare mai Trascauanilor inca o data,de fapt ca de fiecare data de cand va cunoastem,oamenii ca voi nu au ce cauta pe munte sau la concursuri,numai manareli stiti,alceva nimic,scuze cultural asta stiti,alceva nimic,sunteti cei mai tari blatisti!!felicitari Trascau Corp Zlatna!!

    RăspundețiȘtergere
  3. La prima vedere suna destul de urât. Dacă citesc a doua oară, parcă nu mai sună atât de rău! "ştim cultural", "cei mai tari blatişti" etc. Partea cu "oameni ca voi nu au ce căuta pe munte" ar mai fi de explicat. Anul ăsta, ca să nu vorbesc la trecut, am facilitat accesul pe munte a peste 250 de oameni: turişti, români şi străini, elevi, copii, etc. Cu ei am fost şi noi. Daca ai fi avut curajul sa iti dai numele, ţi-as fi răspuns că să stai în picioare atunci când rosteşti Trascău Corp Zlatna. Dar cum nu ţi-ai dat numele am să îţi spun că atunci când nu o să mai mergem noi pe munte, are să plângă muntele după noi! O zi bună. Axânte

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi nu e foarte greu să îmi dau seama din care grup provine autorul mesajului de mai sus. Tot Axânte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Unii chiar nu au habar ce înseamnă Trascău Corp Zlatna! Eu una îl felicit pe Axânte pentru tot efortul depus şi pentru rezultatele obţinute. Cine are dubii cu privire la activităţile lor le propun să intre pe www.trascaucorp.ro să se lămurească.
    Sau dacă vor să-i cunoască pe cei din club mai bine, se pot duce weekendul următor să-i ajute la fân la Refugiul Săruni(ridicat de cei din club).

    RăspundețiȘtergere

Histats