luni, 30 august 2010

Raport de tură -Cupa Trascău

Cum nu am avut de ales, am plecat la concurs vineri după ce am ieşit de la servici.
Drumul până la tabăra de corturi a fost ok. Cum am ajuns, ne-au asaltat Adriana cu Adiloi şi Cristina şi ţipau în gura mare că ne-au ţinut loc de parcare (mulţumim) şi de corturi. Înainte de pupăturile de rigoare, ne desfacem câte o bere ca să stăm la un pahar de vorbă. Preţ de câteva doze de bere, au mai sosit Neluţu (încă îi este dator la Adriana cu vreo 6 beri+dobândă pentru efortul uriaş depus pentru a-şi muta maşina 1 metru ca să încapă şi miticul de Neluţu) cu Beri-amin (care îi este dator la Adriana pentru efortul semnificativ de a-i aduce un cort la sătean). Cam mulţi datori până acum....Să revenim la concurs...
A sosit şi preşedintele Axânte cu o parte din trupă, şi cei de la Măgura Cisnădie, cei de la Albamont, apoi Kogaion Orăştie şi alţii pe care nu îi cunosc.
După ce ne-am instalat corturile ne-am dus la focul de tabără unde ceteraşii de Axânte şi Fane ne încântau auzul. Veselie mare, voie bună şi bere. Seara s-a încheiat foarte plăcut.
De dimineaţă mergem până la organizatori să încercăm să-i mituim. Nu ne-a reuşit. Ne-am hotărât să formăm două echipe: Echipa 3+1 formată din Cristi, Deni, Maseoru+ persoana mea şi cealaltă echipă Bârluţeştii formată din Adriana, Adiloi şi Cristina. În echipa lor mai trebuia să fie şi Beri-amin dar acesta nu s-a putut trezi decât abia la ora 10. (O fi de la beutură? Nu cred. Voi ce ziceţi?)
Pe la 9:40 am plecat pe traseu. A început cu un urcuş, dar nu ne plângem. A fost superb traseul. Pe traseu ne-am dat seama că unii sunt dependenţi de telefoane. Cel mai super moment a fost când a vorbit Cristina cu mama ei:"-Da mamă, sunt bine, acuma sunt pe traseu". Na poftim! Ăsta da mesaj de a-ţi linişti părinţii...
La primul post cu arbitru, am dat probele teoretice. Şi se pare că ne-am descurcat bine deoarece am luat locul III la proba de regularitate. Traseul chiar a fost unul de plimbăreală. După ce am trecut şi de postul cu arbitru nr. 2, am văzut un viţel mâncat de urs (cred). Din momentul ăla, Cristina stătea numai în faţă şi se grăbea spre sosire. Ne-am mai oprit să savurăm nişte afine şi merişoare după care ne-am continuat drumul până am ieşit în sat. Adiloi a făcut stânga şi noi ne-am dus după el. Nu ne-am mai uitat pe hartă. După aproximativ 1 km jumătate ne dăm seama că nu e drumul bun aşa că facem cale întoarsă. Aşa bine ne-a prins să mergem atâţia km pe asfalt...pe căldură...fără apă...Minunat!
Într-un final ajungem la crâşmă. Am avut noroc căci tocmai vroiau să închidă, aşa că ne-am făcut aprovizionarea. Spre deosebire de noi, Ramona(Axântoaia) a avut ghinion şi vineri şi sâmbătă pentru ca se îndrepta spre crâşmă tocmai după ce s-a închis. Ori a avut o tactică să bea berea celor ce s-au aprovizionat deja, ori chiar a avut ghinion şi nu ştia că se închide la ora 16.
După ce ne hidratăm (după mersul pe asfalt), purcedem spre tabăra de corturi. Acolo ne aştepta o ciorbă de fasole cu ciolan la ceaun. Înainte de masă m-am hotărât să le dărâm pomul de la alpinism celor de la Trascau. Nu mi-a reuşit aşa că am ajuns cu bine jos (mulţumesc Axânte pentru răbdare).
Eu cu Deni ne-am hotărât să mergem şi la orientare. Nu de alta dar trebuie să învăţăm şi noi până la urmă. Ne-a arătat Axânte cum se face, dar a omis să ne spună după ce săgeată să ne luăm după ce fixăm busola. În fine, ne-am descurcat noi cumva. Am luat şi noi 8 posturi din 9. Şi asta fără busolă.
Mergem şi noi să degustăm fasolea cu ciolan (mă întreb oare cine a facut-o?), după care mergem să ne spălăm. Mi-a trecut mie prin cap să facem şi noi un cultural. După minute bune de gândire ne-am hotărât şi asupra mini scenetei. Ne-am inspirat cu o vişinată în timp ce scriam replicile pe foaie. Se pare că a fost un cltural reuşit, deşi am cam avut emoţii când am cântat. Poate o să postez şi mini sceneta. Maseorul a încântat publicul şi organizatorii cu Nae...hahahaha
Seara s-a încehiat cu velesie mare în acorduri de chitară şi cu o fugă spre corturi din cauza ploii.
Ziua următoare a fost premierea unde am obţinut după cum am zis locul III la proba de teorie şi locul III la proba culturală. Cristi jr. a luat diploma de Maseour pentru "bătuceală colectivă" şi Cristi a luat diploma, cred că pentru cultural, "mai bine mai târziu decât niciodată".
P.S. Încă susţinem că nu ne-au dat locul I la cultural din cauză că suntem de la Trascău...deşi meritam...:P...Hai că a fost bine!
De remarcat:
1. O parte dintre organizatori erau deja acolo.
2. Organizatorii au ştiut să facă focul, nu ca cei de la Condor Club Arad.
3. Cristina care s-a ruşinat la recitalul lui Cristi jr. cu piesa Nae...
4. Cristi jr. care, după ce a susţinut renumita piesă Nae, a întrebat-o inocent pe Cristina dacă i-a plăcut.
5. Câinii homosexuali din tabără.
6. Paul care ne-a gătit (cel puţin aşa am auzit).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Histats