vineri, 23 septembrie 2011

Prajitura Krantz



10 albuşuri le-am bătut spumă tare, apoi am adăugat pe rând 300 gr. zahăr, 300 gr. nucă măcinată şi 4 linguri de făină. Din acest aluat am întins 3 foi (pe rând) într-o tavă în care am pus hartie de copt  unsă cu puţin ulei. După ce s-au copt foile le-am lăsat la răcit.
10 gălbenuşuri şi 300 gr zahăr le-am bătut pe baie de abur până au devenit ca o smântână. Am lăsat la răcit şi abia apoi am adăugat 250 gr. unt. Am bătut cu mixerul să nu rămână bucăţi de unt. Am dat crema la rece.
 Am pus zahăr la caramelizat într-o cratiţă apoi am pus nucile mărunţite cu făcăleţul şi prăjite puţin. Bomboana asta se întinde într-o tavă în care am pus hârtie de copt unsă cu ulei sau unt (după preferinţe). După ce s-a întărit bomboana, am pus-o într-o plasă curată şi am spart-o mai mărunt cu ciocanul.
Am luat o foaie, am întins puţină cremă, am pus puţin krantz, iar o foaie, iar cremă, iar krantz, ultima foaie, un strat de cremă, puţin krantz şi nucă măcinată. 
E o prăjitură foarte bună, dar foarte dulce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Histats