vineri, 23 septembrie 2011

Prajitura Krantz10 albuşuri le-am bătut spumă tare, apoi am adăugat pe rând 300 gr. zahăr, 300 gr. nucă măcinată şi 4 linguri de făină. Din acest aluat am întins 3 foi (pe rând) într-o tavă în care am pus hartie de copt  unsă cu puţin ulei. După ce s-au copt foile le-am lăsat la răcit.
10 gălbenuşuri şi 300 gr zahăr le-am bătut pe baie de abur până au devenit ca o smântână. Am lăsat la răcit şi abia apoi am adăugat 250 gr. unt. Am bătut cu mixerul să nu rămână bucăţi de unt. Am dat crema la rece.
 Am pus zahăr la caramelizat într-o cratiţă apoi am pus nucile mărunţite cu făcăleţul şi prăjite puţin. Bomboana asta se întinde într-o tavă în care am pus hârtie de copt unsă cu ulei sau unt (după preferinţe). După ce s-a întărit bomboana, am pus-o într-o plasă curată şi am spart-o mai mărunt cu ciocanul.
Am luat o foaie, am întins puţină cremă, am pus puţin krantz, iar o foaie, iar cremă, iar krantz, ultima foaie, un strat de cremă, puţin krantz şi nucă măcinată. 
E o prăjitură foarte bună, dar foarte dulce.

Un comentariu:

 1. Salut,

  Ne face placere sa te invitam sa te inscrii in revista blogurilor pe http://www.allblogs.ro .

  Beneficiezi de promovare gratuita a blogului prin inscrierea in http://www.allblogs.ro, care are un numar mare de indexari, impartite pe categorii, ajuta la cresterea popularitatii web a blogului in algoritmii de calcul al motoarelor de cautare. Blogul devine mai popular prin afisarea de linkuri catre acesta, afisarile atragand vizitatori targhetati.
  Cu cat exista mai multe linkuri catre un web site, cu atat importanta web siteului este mai mare in "opinia" motoarelor de cautare.

  Numai bine,
  echipa allblogs.ro

  RăspundețiȘtergere

Histats