miercuri, 10 august 2011

Cele mai tâmpite 3 reclame

Bine sunt mai multe, adică majoritatea, dar astea trei mă enervează de-a dreptul.

I. Reclama de la Salprest Alba care spune aşa (la radio): "Dacă nu ai arunca atâtea gunoaie pe stradă, am avea timp să aprofundăm limba engleză." 
Să analizăm propoziţia:
- "daca nu ai arunca atâtea gunoaie pe stradă"- eu oricum nu arunc gunoaie pe stradă., însă cine o face reprezintă el însuşi un gunoi.
- " să aprofundăm limba engleză" - voi nu ştiţi bine limba română şi vreţi engleză? Şi aprofundat se spune celor care deja ştiu şi vor să înveţe mai bine şi mai mult. Şi dacă chiar eraţi aşa încântaţi să aprofundaţi limba engleză trebuia să urmaţi o şcoală de profil (fie el liceu, facultate etc). Mai sunt multe de zis dar mă abţin.

II. Reclamă la alba24.ro pusă prin staţiile de autobuze: " Dacă mama îmi spune că mă iubeşte verific din trei surse". Nu ai încredere în propria ta mamă? Şi din ce surse verifici tu că măta te iubeşte? Bleah...Halal reclamă!

III. Reclama de la RMGC (Roşia Montană Gold Corporation) de la radio. Nu ştiu chiar cuvânt cu cuvânt la ea, dar sună ceva in genul "... sunt născut și trăit în Roșia Montană. Am 56 de ani și locuiesc cu soția și 7 copii într-o singură cameră. Am doi băieți, niciunul din ei nu lucrează, deși sunt în putere și ar munci orice. Trăim doar din pensia mea de miner...." Păi măi nenicule ce nu ţi-ai pus şi tu dop la "stropitoare"?Păi nu mai bine făceai mătăluţă 7 camere şi un copil? Aşa că lasă-mă cu poveştile. Copii pot lucra şi în altă localitate nu musai în Roşia Montană. 

Poate ştiţi şi voi ceva reclame de genul ăsta.

5 comentarii:

  1. Reclamele daca le analizezi sunt in general "tampite".. lol. Iar cele de tip testimonial (vezi ultima) sunt niste unele de manipulare (iti spun asta si din punctul de vedere al cuiva care a facut pr ;P) foarte periculoase. Pentru ca acest tip - testimonialele ar avea ca menire sa AJUTE.. dar depinde pe cine. In nici un caz RMGC nu ii va ajuta pe cei care vor intra in mina. Din amaratul de salariu nu vor avea cum sa isi asigure un trai decent si chiar daca se vor duce banii pe medicamente.. :) pentru ca ce fac ei acolo ... este poluare si distrugere si ma opresc aici.
    Eu as spune ca "tampite" ca sa fiu in tonul articolului sunt toate reclamele la produse de spalat. :D pentru ca pun egal intre curat si imbacsit de chimicale si exagereaza vizual cu persoane care miros si trag pe nas (dero la un moment dat) particulele de detergent... really now (asta ca sa "aprofundez" engleza:P)
    :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar trebui concediat tipul/tipa care a facut sloganul ptr alba24.ro :)

    RăspundețiȘtergere

Histats