luni, 31 ianuarie 2011

Savarine

În sfârşit am avut şi eu vreme să mai bucătăresc câte ceva. Mi s-a pus pata pe nişte savarine. Forme am, frişcă am, chef am...deci...
Am făcut un blat de tort din:
5 ouă, 5 linguri de zahăr, 10 linguri făină, 10 linguri zahăr.
Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Peste abuşuri se pune apa apoi se bat spumă tare. Apoi se adaugă pe rând zahărul. Iar apoi câte unul, gălbenuşurile. Se încorporează pe rând şi făina(eu am mai pus la sfârşit şi puţin praf de copt stins cu puţin oţet, deşi în reţeta de la Lissa nu scrie). Am pus compoziţia în formele unse cu ulei şi tapetate cu făină. Le-am dat la cuptor. Mi-au ieşit 16 savarine.
După răcire le-am tăiat capacele şi le-am însiropat cu un sirop făcut din 300 gr zahăr caramelizat stins cu 600-700 ml apă şi cu esenţă de rom.
Am pus frişca bătută bine şi amestecată cu esenţă de vanilie. Am pus capacele însiropate. Am scos câte o vişină din compot iar deasupra am pus gem de zmeură cu frăguţe.

Poftă bună!

4 comentarii:

Histats