marți, 5 iulie 2011

Ruşinică, ruşinică, ruşinică...ruşinică Flanco...

Am păţit ieri o fază pe care nu o pot ţine numai pentru mine.
Din dorinţa de a cumpăra un aragaz nou, am început să caut oferte. Mi-a plăcut Zanussi YCG053GW.
Am studiat ofertele de pe internet de la Flanco, Altex şi Domo. La Flanco preţul era de 969,00 lei, la Domo 989,90 lei iar la Altex 899,90 lei.
Am fost ieri la Flanco (pentru ca am auzit ca îţi dă TVA-ul înapoi), crezând că o să am o reducere de 24% şi deci aş avea de câştigat. Nu avea produsul în stoc şi am întrebat dacă se poate comanda şi cât va costa. Băiatul de acolo a intrat pe calculator, a găsit produsul şi a apărut pe ecran fabuloasa sumă de 1162 lei. Mi-a spus că preţurile de pe internet nu sunt ca cele din magazin. După ce mi-a calculat extraordinara reducere de 24% a ieşit suma de 943,00 lei (dacă faceţi un mic calcul veţi vedea că 1162-24%=883,12 lei, deci în nici un caz 943).
Am plecat frumuşel de acolo şi ne-am dus la Altex de unde l-am cumpărat cu 899,90 lei, exact cât scria şi pe internet. La Domo nu era cazul să mergem deoarece şi ei au un adaos foarte mare. La 100 m de Flanco este un magazin cu electrocasnice (Emicom parcă), aveau aragazul si era la 899,90 lei. Am preferat totuşi să mergem la Altex deoarece am putut compara mai multe produse.
Ruşine Flanco pentru reducerea care nu este! Cum poţi să pui un adaos atât de mare pană la 1162 lei când peste tot este cu aproximativ 900 lei(exceptând Domo)?
Bravo Altex!

6 comentarii:

  1. La Flanco TVA-ul se calculează diferit. =))

    RăspundețiȘtergere
  2. Pana si Flanco cumpara de la Altex :)) http://economie.hotnews.ro/stiri-it-8791725-flanco-cumparat-doua-ore-sute-laptop-uri-care-compania-concurenta-altex-vindea-promotie.htm

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa-l stapanesti cu placere!Acelasi aragaz l-am cumparat si eu recent,coace bine,asa ca-i o achizitie buna.Spor la "cocarit"!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Robintel- eu aş fi spus "aiurea" nu "diferit"

    @ Lascarica- Deci Flanco nu îşi are rostul.

    @ KaBea- Mi-a căzut drag bietul aragaz. Dacă are şi o bilă albă de la tine atunci sunt şi mai încântată de el. Mulţumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa calculezi TVA-ul de 24% nu trebuie sa scazi din suma intreaga 24% ci sa o imparti la 1.24

    RăspundețiȘtergere
  6. INDIFERENT DE CE CALCULE FACI TU...SAU EU... nu e corect ca pretul sa fie mai mare cu 2 milioane jumate fata de restul magazinelor, iar daca iti face reducere produsul sa fie tot mai scump decat la alte magazine. Asta este parerea mea.

    RăspundețiȘtergere

Histats