luni, 3 mai 2010

Raport de tură Perpedes 2010


Nu am mai publicat nimic pe blog pentru că am fost plecaţi la concursul celor de Albamont, Perpedes 2010.

Vineri ne-am hotărât să mergem la Perpedes 2010. Concursul s-a ţinut în Rîmetea-Moara Albamont (în apropierea Centrului Montan Mărioara Puşcaş).

Echipa Minus Trei formată din persoana mea, Cristi şi Adriana.

Ne-am decis ca până în ora 16 să fim deja plecaţi dar binenţeles că nu ne-a reuşit. Aşadar am pornit spre locul de consurs abia la ora 17:30. Drumul a fost bun până în Aiud dar apoi...dezastru. Am auzit că au reparat drumul spre Rîmetea dar îs foarte curioasă ce au reparat la el pentru că este plin de gropi (tranşee, mai bine zis).

Am ajuns la locul de campat cu greu pentru că Adriana nu m-a lăsat să deschid şi geamul de pe partea mea şi a fost o caldură...Ne dăm jos din maşină şi suflăm câte o bere apoi ne hotărâm să montăm corturile. Parcăm maşina în siguranţă în spatele corturilor, pentru că am auzit că va veni în vizită dl Vasile de la Albamont şi că are ce are cu maşinile(le ciocneşte ca pe ouă).

Dăm şi noi mâna cu (dez)organizatorii, ne invită la un păhărel de ceva, o slăninuţă...apoi ne hotărâm să mergem până la crâşmă dar ne răzgândim între timp şi ne întoarcem la corturi. Spre seară ne îndreptăm spre foc. De la cort se auzea ca şi cum ar cânta o fată, dar apropiindu-ne observăm că cetera un băiat (cred...încă nu sunt sigură). Mare e grădina lui Dumnezeu, căci am văzut fel de fel de ciudăţenii şi de ciudaţi. Stăm la foc lângă Fredi, Filip, Zoli şi Simina şi aşteptăm să apară Preşedintele Axânte cu restul trupei. Ce-i drept s-au lăsat aşteptaţi ca vedetele şi au sosit târziu, aproape de miezul nopţii.


A doua zi, ne pregătim pentru proba de regularitate (adica bem o bere şi stăm la soare). Când să plecăm în concurs, organizatorul ne zice că nu mai sunt hărţi, că nu se aştepta să participe 50 de echipe(scuze, scuze)...ne desenează el pe o foaie nişte treburi. În fine eu zic că nu ne-a dat hartă pentru că ştia că suntem buni...

Traseul a fost frumos, vremea a fost bună. În traseu am întâlnit mulţi jenanţi. Era un grup care s-a pierdut iar noi i-am adus pe calea cea bună. Aveau chiar si staţie la ei!

Ne-am mai oprit din când în când (pauzele lungi şi dese cheia marilor succese) iar la un moment dat Cristi începe să rânjească. Oare de ce? Pentru că la văzut pe Radu de la Kogaion Orăştie(care are întotdeauna ceva de-ale gurii la el...bere etc.). După dezmăţ purcedem mai departe. Ne holbăm la parapantişti.
La coborârea de pe traseu eu cu Adriana şi cu Beny-amin încercăm pământul de mai multe ori cu fundul. Dureros...

În sfârşit ajungem la sosire (la Crâşmă) unde am aşteptat foarte mult după foile de la proba de teorie. Ar trebui să facem o chetă să le luăm celor de la Albamont un top de hartie. Nu de alta, dar să stai 30 min, o oră după nişte foi...la 50 de echipe...să nu mai vorbim de hărţi...

La crâşmă stăteau lângă noi nişte săteni beţi care pur şi simplu ne-au scos din pepeni. Ne-am bagat ceva în ele întrebări, am fiscălit ceva pe foaie şi am plecat către corturi.

(Dez)Organizatorii ne-au făcut păpică caldă. Pe lângă tocana de cartofi cu carne au mai pregătit şi fripturică şi mici. Bună idee şi foarte gustoasă. După mâncare, ne-am retras în cort la odihnă. Aproape de noi, behăia unu cu ceva instrument de suflat. Atâtea falseturi nu am mai auzit. După ce îi urăm şi lui cele de cuviinţă, ne îndreptăm atenţia asupra maneliştilor. Cum a fost 1 Mai, au venit zevzecii de manelişti să ne strice liniştea. Şi chiuiau ca turbaţii. Exact lângă cort unii îşi dau drumul la muzică în maşină(cică ca să nu-i mai audă pe manelişti), dar îi spunem să o oprească că şi aşa e prea multă gălăgie. Din păcate am ratat culturalul pentru că am adormit. Dimineaţa am fost la TSA unde ne-am susţinut preşedintele. Axânte preşedinte!

Pe la 12 ne-am hotărât să plecăm spre casă pentru că aveam ceva de lucru.

Ne-am oprit până la Adriana, pentru că ne-a chemat fratele ei la o felie de tort. La mulţi ani, ADI!

Mie una mi-a plăcut această ieşire.(dacă nu erau maneliştii era mult mai bine). Am pus şi câteva
poze. Cetatea de la Colţeşti

Felicitări celor de la A.T.E. Trascău Corp Zlatna pentru locul I.

http://www.trascaucorp.ro/index.php?command=stiri&subcommand=438

Remarcaţii turei:

- Radu care ne-a salvat de la o moarte prin însetare

- Adriana care a hotărât că nu primeşte în gazdă (se referea la Beny-amin)

- Paul de la Aiud (care ne-a mai ghidat pe traseu arătându-ne şi nouă harta)

- Axânte pentru că e un preşedinte de treabă şi conştiincios.

- Rareş de la Cercetaşi pentru că şi-a cerut scuze (scuze...scuze) la Luci de la Albamont (s-a supărat pe Luci pentru că nu i-a dat hartă şi s-a răţoit la el).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Histats