joi, 17 februarie 2011

Chec bicolor



Cum l-am făcut:
Am separat gălbenuşurile de albuşuri(de la 6 ouă). Albuşurile cu 5 linguri de apă  se mixează spumă tare. Se adaugă pe rând 10 linguri de zahăr. Se încorporează gălbenuşurile şi aprox. 75-100 ml ulei, apoi pe rând 10-11 linguri de făină şi puţin praf de copt stins cu oţet. Am mutat jumătate de compoziţie în alt castron. Într-unul dintre castroane am pus cacao şi esenţă de rom, iar în celălalt am pus esenţă de vanilie. Tava se unge cu ulei şi se tapetează cu făină. Puteţi pune compoziţiile în ce ordine doriţi (alb, negru) sau puteţi pune în straturi. Indiferent. Aveţi voie să vă folosiţi imaginaţia.
Chestia e că eu mai pun în compoziţie, după ce pun făina, aşa un vârf de cuţit, puţină sare.
Compoziţia am turnat-o într-o tavă de cozonac.
Poftă bună!

4 comentarii:

Histats