marți, 5 aprilie 2011

Ursu


Ham ham(adică bună) la toată lumea!
Eu sunt Ursu, noul căţel al familiei. Dar să vă povestesc cum s-a întâmplat.

Era o zi superbă de februarie şi mă jucam cu frăţiorii mei. Am auzit la un moment dat un sunet ciudat dar nu am ştiut la început ce este. S-a deschis uşa de la hambarul unde stăteam şi l-am văzut pe cel care avea grijă de noi. Ne-am liniştit şi am ţâşnit-o afară la joacă că doar era zăpadă şi era atât de bine. Dar când acolo ce să vedem…Mai erau în curte nişte ciudaţi care se holbau la noi ca ăia care se uită la poarta nouă. Nu ştiu cum li se zice…in fine…
Nu am avut cum să nu pun ochii pe o chestie mare albastră. Cred că de acolo a venit acel sunet ciudat. Alergăm şi ne jucăm până a venit acel om care are grijă de noi şi ne-a dus în hambar să ne dea papa bun. Tata cu mama stăteau la soare pe zăpadă şi se uitau la noi. Dintr-o dată cineva m-a luat în braţe şi m-a dus spre chestia aia mare albastră şi m-a băgat înăuntru. Offfff toţi stau în jurul meu şi se holbează şi eu sunt singurel fără mama, fără tata şi fără fraţii mei. Şi am început să plâng, îmi era frică…Chestia asta mare scoate din nou acel sunet…si mă depărtez de ai mei. Acum sunt numai eu cu bolunzii din maşină(am aflat cum i se zice că doar sunt un căţel inteligent).

Mi-a fost şi rău pe drum dar Bia a avut grijă de mine. Atunci m-am ataşat de ea şi mi-am dat seama că nu îmi va face nimic rău. Dar cu bandiţii ceilalţi încă nu ştiu…Mă mângâie pe blăniţa mea pufoasă şi mă alintă dar trebuie să fiu atent cu ei.

După încă o tură-două de plâns am ajuns la o casă(am aflat mai târziu că va fi "acasă"). Acolo, cum a deschis Cristi uşa de la chestia aia albastră (maşină)a venit o căţeluşă la mine. Era foarte curioasă, m-a mirosit şi a început să mă mârâie. Mi-a fost frică.

M-au dus pe o terasă şi mi-au dat apă şi bombonici pentru căţei. Toţi se uitau la mine ca la felu' paişpe. Pe căţeluşă am aflat că o cheamă Peticel. M-a mai mârâit ea, dar acum suntem buni prieteni. Încă din prima seară mi-am căutat o jucărie şi am luat toţi păpucii la rând să văd care sunt pe mărimea dinţişorilor mei. Dar Bia cu Cristi m-au certat şi încă nu am aflat de ce. A treia zi am aflat că mai este un câine acolo în curte pe nume Franco. Franco este un labrador retriver, mare, frumos însă nu ştiu de ce a sărit aşa pe mine că doar eu sunt mic. Nu mi-a făcut nimic, numai m-a speriat. Se vede în poză că Franco mă iubeşte.

Dar acum suntem toţi trei foarte buni prieteni.

V-am zis ca am primit numele de Ursu. Oare de la ce vine?Hmmmm HAm Ham

Sunt un ciobănesc bucovinean în vârstă de 3 luni jumătate şi vreo 25 kg(poate mai bine dar să nu afle Bia şi Cristi să mă pună la slăbit că adio oase Ham ham). Sunt născut într-un sat aproape de Topliţa de unde au venit bolunzii să mă ia. Dar îi iubesc că au grijă de mine şi mă alintă zi de zi.

Mai fac eu prostioare, dar acum mi se iartă că sunt micuţ, aşa că îmi permit.
Povestea ar mai putea continua că doar zilnic fac câte ceva dar am vrut doar să mă prezint.
Aşadar Ursu vă pupăceşte...şi vă recomand să nu vă apropiaţi pentru că nu îmi plac străinii. Poate doar să văd cum sunt la gust.
Ham Ham

Un comentariu:

Histats