duminică, 5 decembrie 2010

Sărățele



De câteva săptămâni mă tot bătea gândul să le fac.
Norocul meu a fost să dețin forma în care le coc.
Le-am făcut din 500 gr făină, un pliculeț drojdie uscată (Dr. Oetker), 2 ouă, sare, 150 ml ulei, chimin, brânză (după preferințe) și apă. Eu am făcut jumătate doar cu chimin și în cealaltă jumătate din aluat am pus brânza.
Foarte bune!
Miamy...
Așa-i Robin că nu mă urăști?

Fasole scăzută

Pentru fratele meu Robin, o dedicație specială.

Am fiert fasolea pe care am schimbat-o în două ape.
Am călit două cepe taiate mărunt, apoi am adăugat doi morcovi rași ca să se călească împreună.
Am pus și vreo 4 ardei mici tăiați bucăți(am avut la congelator).
Am pus fasolea strecurată peste cele călite mai sus apoi am adăugat puțin bulion, busuioc uscat, 3 foi dafin, puțin cimbru, 2 căței de usturoi, piper, o lingură vegeta, puțină sare și aproximativ două linguri făină.
Separat am prăjit niște kaizer.
Poftă bună!

Histats